Hujšanje z jabolčnim kisom

V današnjem času sta dobro zdravje in privlačen izgled ljudem vse pomembnejša. Tako se številni posamezniki odločajo za takšne in drugačne načine hujšanja, pri katerih posegajo tudi po različnih sintetičnih tabletah. A narava nam nudi veliko preprostejšo in obenem naravno obliko hujšanja. Prav povsod okrog nas se že šepeta: »Jabolčni kis za hujšanje topi kilograme! Hujšanje s kisom deluje!«

Jabolčni kis je na sploh zelo cenjeno sredstvo, ki ima pomembno vlogo tudi v svetu hujšanja. Številne raziskave dokazujejo, da hujšanje z jabolčnim kisom ni le mit, ampak resnica. Jabolčni kis je ena izmed tistih rešitev, ki se problema z odvečnimi kilogrami dotakne celostno in prinaša dolgotrajne rešitve.

V članku vam bomo razkrili, kako deluje hujšanje s kisom in kako uporabiti kis kot del diete.

1. Jabolčni kis zavira apetit

S kisom za hujšanje pojeste manj, saj vaši možgani hitreje dobijo signal, da so siti in ne potrebujejo še več hrane. Z raziskavo so namreč potrdili, da so bili ljudje, ki so jedli kruh s kisom, bistveno prej siti kot tisti, ki so jedli samo kruh. Več jabolčnega kisa so zaužili, bolj siti so bili.

2. Jabolčni kis uravnava krvni sladkor

Hujšanje z jabolčnim kisom preprečuje nekontrolirane izbruhe lakote, zaradi katerih bi pojedli vse, kar vidite okrog sebe. To pa zato, ker kis uravnava sladkor v krvi. Na ta način lahko veliko lažje sledite pravilom svoje shujševalne diete in pojeste samo to, kar je dovoljeno.

3. Hujšanje s kisom preprečuje nalaganje maščob

Kis stimulira metabolizem in spodbuja kurjenje maščob. Vsebuje namreč veliko organskih kislin in encimov, ki pospešijo metabolizem in hitrost kurjenja kalorij, s tem pa preprečuje, da bi se vam okrog pasu (ali na drugih neželenih delih telesa) nabirale neugledne maščobne zaloge.

4. Kis razstruplja telo

Hujšanje s kisom je učinkovito tudi zato, ker se z razstrupljanjem vaše telo očisti. Zaradi tega prav vsi procesi v telesu, vključno z metabolizmom, potekajo bolje in hitreje. Poveča se tudi izkoristek hranilnih snovi, ki jih vnesete v telo.

Pomembni napotki za hujšanje s kisom

Za hujšanje s kisom priporočamo, da uporabite surov, organski in nepredelan jabolčni kis, ki ga najdete v trgovinah z zdravo prehrano. Vaša dieta bo še uspešnejša, če boste vsak dan popili skodelico vode, v katero ste dodali še 2 žlici jabolčnega kisa. Kis razredčimo zato, ker v nerazredčeni obliki zaradi svoje kislosti napada zobno sklenino, požiralnik in želodec. Za izboljšanje okusa lahko raztopini kisa dodate tudi žličko medu.

Strokovnjaki trdijo, da bo hujšanje s kisom najbolj uspešno takrat, ko boste raztopino kisa popili kakšno uro pred obrokom. Poleg tega nekateri svetujejo tudi pitje kisa zjutraj, na tešče, a to je odvisno od tega, ali bo vaš želodec to prenesel.

Za konec pa še opozorilo: ne kis ne kakršno koli drugo sredstvo za hujšanje vam ne bo pomagalo, če se pri tem ne boste držali uravnoteženega, zdravega načina prehranjevanja ter obenem poskrbeli tudi za zadostno količino telesne rekreacije.

Portal o hujšanju in dietah

Hujsanje.si je spletni portal, namenjen vsem, ki želite izvedeti več o hujšanju in različnih oblikah diet. Uredniki portala smo veliki zagovorniki zdravega načina hujšanja, ki je morda res nekoliko počasnejše, vendar zato toliko bolj učinkovito. Prepričani smo, da boste odkrili veliko novih nasvetov, ki vam bodo na poti do popolno izoblikovanega telesa prišli še kako prav.

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja