Kako se znebiti trebuha?

Se tudi vi spopadate z vprašanjem, kako se znebiti trebuha? Pa veste, da se maščoba na trebuhu imenuje visceralna maščoba, kar pomeni, da se nahaja pod mišicami v vašem trebuhu? Od druge telesne maščobe se razlikuje po tem, da obdaja notranje organe, pa tudi metabolizira se na drugačen način.

Maščoba na trebuhu ima pomemben vpliv na zdravje. Že majhen delež visceralnih maščob lahko povzroča različne zdravstvene težave. Spodbuja nastanek različnih hormonov in kemikalij, ki vplivajo na prav vsak organ v telesu. Preveč abdominalne maščobe lahko povzroči tudi to, da se maščobe nabirajo še drugod po telesu, na primer okoli srca. V današnjem članku vam bomo zato razkrili, kako se znebiti trebuha enkrat za vselej.

Sprememba prehranjevalnih navad

Kako se znebiti maščob v predelu trebuha? Na žalost za to ne obstaja noben čaroben način. Zagotovo bo pomagalo, če boste na splošno izgubili nekaj odvečnih kilogramov. Zato si morate pripraviti primeren prehranjevalni načrt. A vseeno vam ni potrebno biti preveč strogi. Sem in tja si lahko privoščite tudi kakšen prekršek.

Pitje zadostne količine vode
Poskrbite za to, da boste vsak dan spili zadostno količino vode.

Svetujemo vam, da pijete zeleni čaj in veliko vode. Namesto po kaloričnih in sladkanih pijačah raje posezite tudi po zeliščnih čajih. S tem ko boste na dan popili veliko vode ali nesladkanih čajev, boste napolnili svoj želodec in zmanjšali občutek lakote. Poleg tega boste tudi dobro prečistili svoje telo.

Zdravi napotki za hujšanje in topljenje maščob

Maščoba na trebuhu je lahko zelo trdovratna, toda s pravim pristopom lahko poskrbite za hitrejše topljenje maščob. Upoštevajte naslednje napotke:

  1. Jejte le takrat, ko ste lačni in počasi prežvečite vsak grižljaj. To bo preprečilo, da bi se prenajedali.
  2. Če med obroki začutite lakoto, popijte kozarec vode. Šele nato posezite po prigrizku.
  3. Na dan pojejte več majhnih obrokov namesto nekaj velikih. S tem boste učinkovito uravnavali nivo sladkorja v krvi in raven energije.
  4. Pri obroku vedno najprej pojejte sveže sadje ali zelenjavo. Živila z veliko vlaknin vas bodo prej nasitila in tako boste kasneje pojedli manj. Tudi tu se skriva odgovor na vprašanje, kako se znebiti trebuha.
Zdrav obrok
Vsak dan si privoščite zdrav obrok, ki bo vseboval tudi zelenjavo.
  1. Večerjo pojejte vsaj 3 ure pred tem, ko se odpravite spat. Telo hrano bolje prebavlja takrat, ko ne ležite. Zato lahko pozni obroki vodijo do slabe prebave in vplivajo na raven sladkorja v krvi, vse skupaj pa se odraža v slabi kakovosti spanja po povečani telesni teži.
  2. Na noč si privoščite dovolj kakovostnega spanja. Če boste čez dan utrujeni, poste prej posegli po nezdravih prigrizkih.
  3. Izogibajte se predelanim živilom ter hitri prehrani. Recite ne praznim kalorijam v čipsu, sladki, ocvrti in mastni prehrani. Jejte polnovredna živila, ki vas bodo oskrbela tudi z vitamini in minerali.
  4. Maščoba na trebuhu (in povsod po telesu) se bo hitreje stopila, če boste uživali naslednja živila: navaden jogurt, kokosovo olje, ovsene kosmiče, oreščke, pekočo papriko, lososa, avokado, jajca, zeleno zelenjavo …

Z redno telesno vadbo nad maščobe v trebuhu

Med telesno vadbo se poveča cirkulacija krvi in pospeši izgubljanje odvečnih kilogramov. Stremite k temu, da boste vadili vsaj pol ure na dan, in sicer 5-krat na teden. Kot telesno vadbo smatramo vse, kar vaše srce požene, da bije hitreje kot sicer. S tem ko boste poskrbeli za rekreacijo, boste imeli tudi več energije.

Topljenje maščob s tekom
Ena izmed najboljših aktivnosti za topljenje maščob je zagotovo tek.

Kot odgovor na vprašanje, kako se znebiti trebuha, vam še posebej priporočamo intervalni trening. Le-ta se sestoji iz visoko intenzivne vadbe in vmesnih počitkov. Svetujemo še naslednje vrste kardiovaskularnih vaj: vadba na eliptičnem trenažerju, kolesarjenje, tek, hitra hoja, ples, plavanje, veslanje in podobno.

Pričnite se ukvarjati z jogo: z njeno pomočjo boste sprostili prenapete dele telesa in se dodobra sprostili tudi sami. Morda lahko poskusite še s pilatesom? Ne pozabite tudi na vaje za čvrste trebušne mišice – tu se za več kot odlične izkažejo trebušnjaki.

Če boste upoštevali naše nasvete, bo maščoba na trebuhu kmalu postala le še spomin!

Portal o hujšanju in dietah

Hujsanje.si je spletni portal, namenjen vsem, ki želite izvedeti več o hujšanju in različnih oblikah diet. Uredniki portala smo veliki zagovorniki zdravega načina hujšanja, ki je morda res nekoliko počasnejše, vendar zato toliko bolj učinkovito. Prepričani smo, da boste odkrili veliko novih nasvetov, ki vam bodo na poti do popolno izoblikovanega telesa prišli še kako prav.

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja