Hujšanje z luno (lunin post)

Poznamo veliko različnih vrst diet, med katerimi je hujšanje z luno zagotovo eden izmed najbolj poznanih in hkrati nekoliko nenavadnih načinov. Morda se sliši čudno, ampak ta dieta zares deluje, seveda pa se je potrebno držati določenih pravil. V nadaljevanju vam bomo predstavili osnovne smernice za hujšanje ob polni luni.

Najbrž ste vedeli, da luna s svojo gravitacijsko silo vpliva na reke in oceane. Pa ste vedeli tudi to, da prav tako vpliva na vodo v človeškem telesu? Človeško telo je namreč sestavljeno iz približno 70 % vode. Ravno to dejstvo pa izkorišča lunin post.

Zakaj pravzaprav gre pri hujšanju z luno? Čisto preprosto: ob vnaprej določenih dnevih, in sicer ob luninih menah, še posebej pa ob polni in prazni luni, lahko v 24 urah izgubite kar 2 do 3 kilograme. Vse, kar morate storiti, je to, da si priskrbite lunin koledar za hujšanje in ob teh dnevih 24 ur ne zaužijete prav nobene hrane. Hujšanje z luno dovoljuje zgolj pitje tekočin. Med postenjem se telo očisti tudi vseh strupenih snovi, vi pa pri tem povečate odpornost telesa in izgubite kar do 3 litre vode.

Hujšanje z luno in dovoljene tekočine

Najprej naj seveda omenimo navadno vodo. Posežete pa lahko tudi po drugih tekočinah, na primer sadnih in zeliščnih čajih, sveže iztisnjenih sadnih in zelenjavnih sokovih, ki vas ne bodo le odžejali, ampak telo oskrbeli tudi s potrebnimi vitamini in minerali ter z energijo. Izogibati se morate tekočinam, ki vsebujejo sladkor ali maščobo, saj imajo negativen vpliv na lunin post.

Lunin post: kdaj se postimo?

Ko luna kroži okrog zemlje, preide skozi štiri faze: mlaj, prvi krajec, polna luna, zadnji krajec. Prav vsaka izmed teh faz po svoje vpliva na človekovo počutje in njegovo telo. Lunin post je najbolj učinkovit ob polni luni in mlaju. Z odpravo odvečnih kilogramov lahko poskusite tudi ob luninih krajcih, a je takrat hujšanje z luno dokazano manj učinkovito.

Lunin post: kako se postimo?

Svetujemo vam, da pred začetkom luninega posta pojeste nekaj lahkega, morda kakšen sadež ali jogurt, vsekakor pa se izogibajte temu, da bi se najedli do sitega. Nato pa 24 ur ne jejte ničesar, pijete pa lahko poljubno količino zgoraj omenjenih tekočin. Tudi po končanem postu si nikar ne naložite krožnika do vrha. Najbolje bo, da zaužijete le nekaj sadja ali zelenjave.

Lunin post
Med luninim postom v svoje telo vnašajte le tekočino.

Nasvet: nikar ves čas posta ne mislite na hrano, saj si boste s tem hujšanje z luno samo otežili!

Ne pozabite tudi na gibanje. Pojdite ven, na svež zrak, privoščite si kolesarjenje, tek, plavanje in podobne aktivnosti. Karkoli vas pač veseli. Telo mora biti v času posta aktivno, zato nikar predolgo ne posedajte pred televizorjem.

Prednosti hujšanja z luno

Poglavitna prednost je prav gotovo izgubljanje odvečnih kilogramov. A to še zdaleč ni vse. Lunin post je tudi povsem preprost, saj ne zahteva nobenih posebnih jedilnikov. Je kot nalašč za vse, ki jim življenjski ritem ne dopušča, da bi dalj časa preživeli za kuhinjskim pultom. Naj omenimo še čiščenje organizma, ki izredno blagodejno vpliva na telo. Skupaj z vodo se telo poslovi od različnih strupenih in škodljivih snovi, zaradi česar se boste počutili kot prerojeni.

Hujšanje z luno je še posebej priljubljeno tudi zato, ker lahko vanj vključite še druge programe za izgubljanje odvečnih kilogramov. Po domače povedano: lunin post lahko kombinirate z drugimi dietami in tako še bolj učinkovito hujšate.

Za konec naj poudarimo še naslednje: hujšanje ob polni luni ni čisto običajno hujšanje, pri katerem se topijo odvečne maščobne obloge. Gre predvsem za to, da telo izgubi vodo in se na ta način dobro prečisti.

Ste se sami že kdaj lotili hujšanja z luno? Veseli bomo, če nam v komentarju zaupate svoje izkušnje!

Portal o hujšanju in dietah

Hujsanje.si je spletni portal, namenjen vsem, ki želite izvedeti več o hujšanju in različnih oblikah diet. Uredniki portala smo veliki zagovorniki zdravega načina hujšanja, ki je morda res nekoliko počasnejše, vendar zato toliko bolj učinkovito. Prepričani smo, da boste odkrili veliko novih nasvetov, ki vam bodo na poti do popolno izoblikovanega telesa prišli še kako prav.

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja